Корпоративна социална отговорност и комуникации за устойчиво развитие на бизнеса

Корпоративна социална отговорност и комуникации за устойчиво развитие на бизнеса (2014) - Жюстин Томс, Марина Стефанова

Жюстин Томс, Марина Стефанова(2014)

Живеем във време на трансформация. Променя се средата и начинът ни на живот, традиционни бизнеси умират, възраждат се отдавна забравени ценности. Несигурност, която крие заплахи и носи възможности.

Днес, повече от всичко в икономиката се цени устойчивостта. Тя заменя бързата печалба и кратките успехи. Водещи световни икономисти повтарят мантрата „устойчиво развитие” като нов индикатор на резултатите. Ключовите въпроси звучат не колко спечели, а колко дълго можеш да печелиш по този начин? И този ли е начинът?

В търсене на новия начин за правене на бизнес философията на корпоративната социална отго­ворност става все по-популярна.

Тази книга проследява заблудите и предразсъдъците в КСО и комуникацията. Ще разгледаме „под лупа” същността и взаимовръзките между двете науки и професии, а водещи български експерти ще споделят своя опит в осъществяването на успешни и неуспешни кампании в България. Тази книга е за собственици и управители на компании и организации, за професионалисти и студенти в областта на устойчивото развитие и комуникациите (връзки с обществеността) и, най-вече, за всички онези, които все още вярват, че „корпоративната социална отговорност” е само модерно словосъчетание. А колко грешат!